ALLPLAN 2024

MEP ENGINEERING

DAHA FAZLASINI İSTEYEN MÜHENDİSLER İÇİN.

ALLPLAN’s BIM solutions for MEP and building services engineering cover the entire design to build process. Allplan enables integrated working with architectural and structural engineering disciplines, together with collaborative workflows that support greater productivity for project design and delivery. Expect more from your MEP design software with Allplan and AX3000!​

ALLPLAN ÜRÜNLERİNİ KEŞFEDİN

DB Tower Frankfurt, Schmidt Plöcker Architekten; © Lars Gruber

ALLPLAN – BIM SOLUTIONS FOR MEP ENGINEERING

From residential developments to large commercial and public buildings, precision detailing for building services, including MEP engineering, requires knowledge, flexibility, and precision tools.


With Allplan and AX3000 from ESS, you can easily create and add MEP and HVAC data to structural designs, quickly detail variants using automated tools, swiftly manage changes, effortlessly collaborate with team members, and rapidly generate accurate construction deliverables to ensure projects are realized more successfully.

DAHA KESİN
50%

Kırmızı bir paragraf.daha hızlı* ve daha kesin tasarım çıktıları, görselleştirmeler ve ayrıntılı paftalar.

* 3B olarak 2B ile karşılaştırıldığında
DAHA VERİMLİ
70%

Güvenilir otomatik malzeme çıktısı ve metrajlar ile erken aşamalarda daha verimli* ve hassas proje maliyeti.

* *Elden metrajla karşılaştırıldığında
DAHA ÜRETKEN
30%

İşbirliğine dayalı planlamayı ve geliştirilmiş inşa edilebilirliği destekleyen verimli iş akışları ile tasarım üretkenliğinde* artış.

* * 3B tasarım kullanarak
ZORLU DURUMLAR

AŞAĞIDAKİ ZORLUKLARLA SÜREKLİ MÜCADELE EDİYOR MUSUNUZ?

Tasarım, planlama ve inşaat için artan karmaşıklık ve işbirliği gereksinimleri.
Çok fazla zaman alan, kaliteyi etkileyen ve risk oluşturan sürekli proje değişiklikleri.
Proje maliyetleriniz hakkında devam eden endişeler ve kontrolden çıkan zaman gecikmeleri.

12 GEREKÇE

NEDEN ALLPLAN

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

ALLPLAN'LE DAHA HIZLI BAŞLANGIÇ

Allplan araç ipuçları ile fonksiyonlara daha hızlı alışabilir ve Allplan'ın gücünden daha erken yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Allplan Architecture 12 REASONS TO CHOOSE ALLPLAN

GÜÇLÜ ve SEZGİSEL MODELLEME

Bina bileşenlerini hızla geliştirmek ve daha kısa sürede inşaat belgeleri oluşturmak için güçlü araçlarla desteklenen, herhangi bir şekli kolayca modelleme özgürlüğü.

DAHA FAZLASINI İSTEN MÜHENDİSLER VE DETAYLAR İÇİN

ÇOKLU MALZEMEYLE PLANLAMA

Geliştirilmiş inşa edilebilirlik ve sürdürülebilirlik için yerinde dökme/prekast beton, çelik ve ahşap dahil malzemeleri ve inşaat yaklaşımlarını optimize edin.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

ANALİZ ÇÖZÜMLERİYLE KUSURSUZ ENTEGRASYON

SAF aracılığıyla yapısal modelleri yapısal analiz çözümleriyle verimli bir şekilde değiştirmek için SCIA AutoConverter ile gelişmiş iş akışları.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

HASSAS 3D DONATILANDIRMA

Donatı gereksinimlerinin hızlı tasarımı ve detaylandırılması, önemli ölçüde zaman tasarrufu ve kalitenin sağlanması için otomatik çözümler.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

GELİŞTİRİLMİŞ DEĞİŞİM YÖNETİMİ

Çizimlerde veya modelde yalnızca bir kez düzenleyerek çıktılar arasında otomatik olarak yapılan değişikliklerle zamandan tasarruf edin.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

ÜSTÜN KALİTELİ TESLİMATLAR

Doğrudan 3B modelden hızlı ve doğru bir şekilde planlar, çizimler ve raporlar oluşturun ve yüksek kaliteli belgeler için bilgi alışverişini kontrol edin.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

İSTEDİĞİNİZ GİBİ ÇALIŞIN

2B, 2.5B ve 3B'de esnek iş akışlarının yanı sıra tam obje yönelimli BIM çalışma metodolojisi.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

ETKİN OPEN BIM

Çoklu değişim formatları, IFC4 RV içe/dışa aktarma ve işbirliğine dayalı OPEN BIM veri platformu Bimplus ile kolayca veri alışverişi yapın.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

ÜRETKEN İŞBİRLİĞİ

Çok kullanıcılı gerçek zamanlı çalışma için entegre bulut teknolojisinin yanı sıra iş ortaklarıyla model ve proje işbirliği.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

GERÇEK DİSİPLİNLER ARASI AEC TASARIMI

Mimari tasarım, yapı mühendisliği ve MEP hizmetleri tasarımı ve detaylandırması için tek bir yazılım çözümü.

Allplan Turkey Aluplan Program Sistemleri

GÜVENİLİR ERKEN MALİYET TAHMİNLERİ

Doğru teklifler için ayrıntılı listeleri kullanarak metrajları ve malzemeleri daha erken bir aşamada hızlı ve hassas bir şekilde hesaplayın.

MEP Mühendisliği İş akışları

Insert a meaningful line to evaluate the headline.

Teknoloji ortağımız ESS AX3000’in çözümleri ile birlikte Allplan’daki tek bir 3 boyutlu bina modelinde havalandırma, ısıtma, sıhhi tesisat, elektrik, konut havalandırması ve sprinkler gibi farklı bina sistemlerini merkezi olarak planlayabilir ve yönetebilirsiniz. Allplan’daki çizim dosya sistemi çeşitli bina sistemlerinin incelenmesini basitleştirir ve hızlandırır, böylece çakışmalar ve hatalar önceden önlenebilir. Allplan ve Bimplus Konu Yöneticisi arasındaki senkronizasyon, ilgili tüm tarafların aynı düzeyde bilgiye erişimi olduğundan görevlerin koordine edilmesini kolaylaştırır. Bu, önemli kararları daha erken vermenize ve inşaat sürecinin daha hızlı ve sorunsuz ilerlemesine olanak tanır.

Allplan ve AX3000 – Sıhhi Tesisat modülü ile drenaj tasarımında değerli zaman kazanırsınız. Eksiksiz 3B kütüphaneler ve üretici veritabanları, sıhhi objeler için otomatik bağlantı fonksiyonları ve kapsamlı hesaplamalar ve çıktı seçenekleriyle boru ağlarının planlamasını 3B olarak optimize edin.

AX3000’in gelişmiş tasarım yardımları sayesinde sprinkler sistemlerini hızlı ve zahmetsizce planlayın. Mevcut Allplan CAD fonksiyonlarıyla rahatlıkla çalışabilirsiniz. Easyline’ı kullanarak sprinkler sistemini zorlu inşaat koşullarında bile güvenli ve hızlı bir şekilde boyutlandırabilirsiniz. Sürekli olarak güncellenen sprinkler bileşenleri kütüphanesi sayesinde, kaplinler ve kılavuz manşonlarıyla bile sistemi en başından itibaren hatasız ve mantıksal olarak tasarlayabilirsiniz. Elbette kendi sprinkler türlerinizi de oluşturabilir ve böylece bireysel bir çözüm geliştirebilirsiniz.

Allplan ve AX3000’in Elektrik modülü ile, elektrik planlamasının tüm alanları için kullanımı rahat ve etkili bir araca sahip olursunuz: boş kablo kanalı ve güzergah planlamasından elektrik tabanının inşasına ve devrelerin kontrolüne, tamamlanmış değerlendirmelere ve Microsoft Excel listelerine kadar.

Konut havalandırma alanında Allplan ve AX3000 çözümleriyle gerçekleştirilebilecek görev yelpazesi, AX3000 Oda Kitabı kullanılarak havalandırma konseptinin oluşturulmasından, hava hacimlerinin belirlenmesine ve tüm bileşenlerle ve parça listeleriyle birlikte 3B olarak otomatik, ayrıntılı planlamaya kadar uzanır.

AX3000’in ısıtma modülü, ısıtma planlamasına yönelik en modern ve kapsamlı çözümlerden biridir. Allplan ve ısıtma modülünün birleşimiyle karmaşık ısıtma sistemlerini bile hızlı, hatasız ve az çalışmayla oluşturabilirsiniz. Bunun nedeni, yazılımın entegre malzeme veritabanları, çok sayıda otomasyon fonksiyonu ve etkileşimli çizim fonksiyonları sayesinde birçok işi elinizden almasıdır.

AX3000 Sanal Gerçeklik eklentisi, mimarların, mühendislerin, müteahhitlerin ve inşaat sürecine dahil olan diğer kişilerin, temel atma töreninden önce bile bir binayı gerçekçi bir şekilde görüntülemelerine olanak tanır. Bunun önkoşulu, ALLPLAN’ın açık BIM platformu Bimplus’taki dijital bina modeli ve ideal olarak HTC VIVE® VR gözlükleridir. VR modeli oluşturulduktan sonra bina modeli, verilerin daha fazla hazırlanmasına gerek kalmadan hemen sanal olarak incelenebilir. Bina çevresel bir senaryo da dahil olmak üzere görselleştirilebilir. Dokuların ayarlanması gibi güneşin seyrinin simülasyonu da mümkündür. Binadaki hareket klavye veya isteğe bağlı bir gamepad aracılığıyla yapılır. Bu aynı zamanda diğer tüm işlevler için de geçerlidir.

AX3000 Enerji Modülü ile bina geometrisine dayalı değişken karşılaştırmaları da dahil olmak üzere kapsamlı değerlendirmeler oluşturabilirsiniz. Enerji kazanç ve kayıplarının grafiksel gösterimine ek olarak, bunlar arasında bir durum raporu, KfW çevrimiçi aracına aktarım dahil olmak üzere KfW finansman seviyesinin anında belirlenmesi ve DiBT’nin baskı uygulama modülüne aktarım yer alır. Bu şekilde ilgili tüm standartların karşılandığından emin olursunuz. Allplan ile farklı proje varyantları oluşturulabilir ve birbirleriyle karşılaştırılabilir.

Allplan ve AX3000 Havalandırma modülü ile ayrıntılı uygulama ve kurulum planları oluşturmak için oldukça etkili bir araca sahip olursunuz. Hızlı “Easyline” boyutlandırmayla başlayın ve tanıdık Allplan çizim fonksiyonlarını kullanın. AX3000, otomatik etiketleme, otomatik kesit bağlantıları, ara uzunluk hesaplamaları ve isteğe göre kesit görünümleri ile size otomatik olarak net bir 3B gösterim sunar. Modül, basınç düşüşünden sese ve sıcaklık düşüşüne kadar kapsamlı kanal sistemi hesaplamaları sağlar.

Allplan bina modelinde ısıtma tasarımı yapıldıktan sonra (bkz. Isıtma Tasarımı adımı) AX3000 Oda Kitabı ile ısı kaybı hesaplanması yapılır.

AX3000 Sıcaklık Simülasyon modülü, bir binanın dinamik termal simülasyonu için ideal bir araçtır. Bölge ve sistem tanımları enerji sertifikasından otomatik olarak alınabileceği gibi serbestçe de tanımlanabilir. İç ve dış etkileyici faktörleri belirleyin ve saatlik ısıtma ve soğutma yükünün seyrini otomatik olarak hesaplayın.

PERFORMANSINIZI YÜKSELTİN

PERFORMANS ARTIRMASI

ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR OTOMASYON

PERFORMANS ARTIRMASI

İLERİ BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK

PERFORMANS ARTIRMASI

ALLPLAN ORTAK YAZILIM ÇÖZÜMLERİ

Image by wirestock on Freepik

ALLPLAN’A GÜVENEN TANINMIŞ ŞİRKETLER:

error: Content is protected !!