Road Webinar Series

BIM Çevresİnde Yolların Ayrıntılı Tasarımı

18 Nisan’da gerçekleşecek bu ilk webinar’da, Allplan AEC’de arazi, eksen ve yol tasarımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Webinar Detayları

BIM Çevresinde Yolların Ayrıntılı Tasarımı: Üç Bölümlü Çevrimiçi Webinar Serisi

Konuşmacı: Manja Zupančič Simonič
Tarih: 18.04.2023
Saat: 09:30 - 10:15 (CEST)
Düzenleyen: Competence Center Allplan Infrastructure

Allplan AEC’de yol modellemesi genellikle mevcut verilere dayalı olarak arazi ve tamamlanmış yol verileri ithal ederek ve bir yol eksen tanımlayarak başlar. Eksenler serbest şekilde veya mevcut verilere dayanarak kolayca modellenebilir.

Arsa sınırları bu amaçla mevcutsa modelleme sırasında dikkate alınabilirler. Yol altyapısı, genellikle çevredeki özel mülk ya da kritik hizmetlere mümkün olduğunca müdahale etmemeli ya da sınırlı bir şekilde müdahale etmelidir. Yol drenajı için gereken kanalizasyon ve boru planlaması da Allplan AEC’nin bir parçasıdır ve bu webinar’da da sunulacaktır.

Gündem

  • Arazi verilerinin ithalatı
  • Arsa verilerinin ithalatı
  • Yol tasarımının temelleri
    • Eksen tasarımı
    • Şablon atama
  • Boru hatları temelleri
Kayıt tamamladıktan sonra gerekli erişim bilgileri kayıt olduğunuz e-posta adresinize gönderilecektir. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen sales.infra@allplan.com adresi ile iletişime geçin.

Konuşmacı Hakkında

Manja Zupančič Simonič

MSc, Technical Consultant - Road design at Competence Center Allplan Infrastructure

Manja Zupančič Simonič, Yol Tasarımı Teknik Danışmanı olarak Competence Center Allplan Infrastructure’de görev yapan bir inşaat mühendisidir. Yol mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olan Simonic, profesyonel sınavları da geçerek 8 yıldır yol tasarımı konusunda deneyimlidir. Kendisinin tasarladığı, Slovenya’daki Maribor yakınlarındaki iki projeden biri 13,9 km uzunluğunda bir bölgesel yol ve biri de 3 adet döner kavşaktır. 3D tasarım konusunda da birkaç yıl deneyimi olan Simonic, 2022 yılında Graz’daki Competence Center Allplan Infrastructure’e katılmıştır.

error: Content is protected !!